Huzurkent Atatürk Ortaokulu

Vizyon: Gelecekte; Öğrenmenin hayatımızı etkileyen önemli bir etken olarak kabul edildiği, toplumun güven duyduğu, topluma faydalı, çalışkan bireylerin yetiştirildiği faydalı işbirliklerinin oluşturulduğu, herkesin daha iyiye ulaşmak için çalıştığı, memnuniyetlerinin geliştiği bir Eğitim-Öğretim ortamı yaratılması Vizyonuna sahibiz. DÜRÜSTLÜK Vizyonu ve misyonu doğrultusunda hizmet veren, bu hizmeti verirken; sözlerinin arkasında duran, tutamayacağı sözleri vermeyen; öğretmen, öğrenci ve veli ilişkilerinde dürüstlüğü ön plana çıkaran, bu değerleri gelecek nesillere yaşatarak aktarmayı hedefleyen ve bu konuda hassasiyet gösteren okul olmak temel ilkelerimizdendir. Yetkililerin açıklanabilir davranış içinde ve tarafsız olmasının yanı sıra veli-okul işbirliğinin tesisinde tarafların şeffaf olması; Farklı yer ve zamanda farklı kişi ve kurumlara karşı benzer tavır ve davranışlar sergileyebilme becerisi de dürüstlük ilkemiz kaynaklıdır. GÜVENİRLİK İnsanlar güvenir bulmadıkları kurumların hizmetlerinden yararlanmayı düşünmedikleri gibi, bu tür güvenirlikten yoksun kurumların üyesi de olmak istemezler. Okulumuzu öğrenci, veli, toplum ve çalışanları açısından güvenilir bir konuma getirmek, vizyona giden yolda önemli sapmaları önleyebilecektir. Kurumun güvenirliği, sistemin modeli ile ilişkili görünürse de güvenirlik okulda çalışanlar tarafından oluşturulan bir kanaattir. Güvenirlik, bir birimin belirlenen şartlar altında ve belirli zaman diliminde istenen fonksiyonları yerine getirme kabiliyetidir. Biz kurumumuzda bu kabiliyeti en etkin şekilde kullanarak, eğitim ve öğretimin kaliteli olacağına ve bize teslim edilen çocukların en iyi şekilde yetiştirileceğini taahhüt ediyoruz. Kurumumuz Kişisel Verileri Koruma Kanunu uygulaması ve bu konuda velilerini, öğrencilerini bilinçlendirme ve koruma hususunda kendini görevli görmektedir. Teknolojik aletlerin verimli ve güvenli kullanımı e-güvenlik kurallarının belirlenmesi ve uygulanması, karşılıklı güven hususunun vazgeçilmez unsurları olarak görmekteyiz. Güvenilir bir kurum olmanın herkesin hakkının korunması becerisiyle eş güdümlü olduğuna inanıyoruz.

Misyon: Öğrencilerin Milli Eğitim temel amaçları doğrultusunda bilgili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, öğrencilerin ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak 21.Yüzyılın gereksinimlerine yanıt verebilecek beceriler kazandırmak için vardır.

Başarılar: 1-E Twinning Okulu Okul Etiketi,2- E Twinning Avrupa Kalite Etiketi,3- E Twinning Ulusal Kalite Etiketi.

Saatler: Baslangıç :8:45 Bitiş :15:20
Isınma: Klima
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Ata sporumuz Güreş yörede yaygın olarak yapılmakta olup, okulumuz güreş takımı oldukça başarılıdır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Plus, E twinning

Telefon - 0324 646 30 62

WEB - https://huzurkentataturk.meb.k12.tr

Adres - Köselerli Mahallesi Meydan Sokak No 13 A Huzurkent Akdeniz / MERSİN

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Köselerli Mahallesi Meydan Sokak No:13/A Huzurkent Akdeniz / MERSİN

Adres - Köselerli Mahallesi Meydan Sokak No 13 A Huzurkent Akdeniz / MERSİN

Ulaşım Mersinden 26 ve 32 nolu belediye otobüsleri veya TOK minübüsleriyle ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 25, ilçe merkezine ise 20 km mesafede.